Google+

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Arduino IDE for Android

Το Arduino IDE είναι διαθέσιμο για τα περισσότερα γνωστά λειτουργικά (OS) Windows, Linux, Mac. Επειδή, όμως ως γνωστόν διανύουμε την Μετά-PC εποχή (post-PC era) πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να έχουν ένα IDE, για την αγαπημένη τους πλατφόρμα ανάπτυξης, στο αγαπημένο τους tablet ή κινητό με λειτουργικό Android!

Αυτή η εφαρμογή είναι ήδη στο Google Play και θα τη βρείτε με το όνομα ArduinoDroid!

Πρόκειται για ένα πλήρες εργαλείο ανάπτυξης κώδικα IDE που επιτρέπει πέρα από το πιο απλό, για παράδειγμα να γίνει upload ενός sketch, υποστηρίζει εξίσου και δυνατότητες συγγραφής και επεξεργασίας κώδικα για το Arduino. Παρακάτω κάποιες από τις δυνατότητες της τελευταίας έκδοσης 3.2.1:

* code complete
* real-time diagnostics (warnings and errors) and fixes
* file navigator (variables, methods, etc)
* smart syntax highlighting
* portrait/landscape UI
* auto indentation
* example sketches and libraries included
* configurable code syntax highlighting (themes)
* compile sketches (no root required)
* upload sketches (android devices with USB-OTG support required)
* works offline (internet connection is not required)
* Dropbox support 

Ουσιαστικά, το μόνο που απαιτείται είναι ότι θα πρέπει τα tablet/mobile να υποστηρίζουν σύνδεση USB-On-The-Go. Μερικά screenshot από την εφαρμογή εν δράσει με το Arduino:








2 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή χρονιά,
    πάντα πρωτοπόρος, θα θέλα να το δοκιμάσω σε samsung gt5570 αγόρασα ένα usb A female to female για την σύνδεση του κινητού με το arduino αλλά ποτέ δεν το δοκίμασα. Εδωσες πάλι έναυσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη χρονιά!
    Το gt5570 βλέπω ότι υποστηρίζει natively usb otg οπότε λογικά δε θα έχεις πρόβλημα. Δε ξέρω από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος αν θα σου φτάσει μόνο η μπαταρία του κινητού ή θα χρειαστείς κ εξωτερικό τροφοδοτικό (το usb otg cable υποστηρίζει και usb power). Το δικό μου pad δε το χρειάστηκε πάντως, οπότε κάνω sketch upload τελείως αυτόνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή