Google+

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Gamebuino: A Handheld Arduino Gaming Console

To Arduino GR έχει αναφερθεί πολλές φορές για τις δυνατότητες gaming που μπορεί να μας προσφέρει η πλατφόρμα Arduino.



Έχουμε μιλήσει για το Gameduino, για το Gamby και είχαμε αναφερθεί στις δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, όπως και τις δυνατότητες που μας παρέχουν για την ανάπτυξη των δικών μας παιχνιδιών.

Αυτή τη φορά θα παρουσιάσουμε κάτι αρκετά όμοιο με το Gamby, αλλά δεν είναι το Gamby :p

είναι το... Gamebuino !

Το Gamebuino, εξωτερικά, θυμίζει το Arduino Esplora, από πλευράς σχεδίασης (pcb parts layout) από πλευράς βασικών χαρακτηριστικών νομίζω, ότι είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το Gamby Gaming Shield, οπότε και στα δύο μπορεί κάποιος να βρεί μια LCD (mono) οθόνη, πλήκτρα δράσης και ηχείο.



Ειδικότερα οι διαφορές, ή αν θέλετε, τα πλεονεκτήματα του νέου Gamby εστιάζονται στις δυνατότητες που παρέχει για multiplayer (μέσω I2C), στη φορητότητα (επ/νη μπαταρία) και στις δυνατότητες ανάπτυξης παιχνιδιών (κυρίως retro) μέσα από μια βιβλιοθήκη που περικλείει έτοιμα μερικά από τα πιο βασικά (αναπαραγωγή μουσικής, γραφικών, παραδείγματα κώδικα κοκ).

Επίσης, ο σχεδιαστής και δημιουργός του σκοπεύει να "ανεβάσει" την ιδέα για την παραπάνω κατασκευή για μαζική παραγωγή, οπότε αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της δημιοργίας της καμπάνιας μέσω crowdfunding.

Δείτε κι ένα βίντεο :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου